I Charlottehaven laver vi først og fremmest sund og dejlig mad. Børnene får tilbudt morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Vi serverer fortrinsvis økologisk med, vores økologiprocent ligger på ca 97%. Vi følger Fødevarestyrelsens retningslinjer for hvad man skal servere for vuggestuebørn, så der bliver både lagt vægt på årstidens råvare, forskellige smage, konsistenser og dufte og ikke mindst at måltidet bliver præsenteret indbydende.
Vi opfylde alle hensyn til kultur-, religions- og allergi-relaterede forhold.
Dette gør vi med smag, nysgerrighed og den store faglighed der eksisterer i køkkenet.
Det er klart at smagen kommer til at fylde meget. Mad er ernæring, men det er ikke ernæring før det ligger i maven – og det kommer ikke ned i maven, hvis det ikke smager og dufter godt.
God ernæring hænger sammen med indtagelsen af mange forskellige råvarer. Disse bidrager både til almen sundhed og børnene kommer bedst muligt gennem dagens leg og læring. Så med den rette ernæring ønsker vi "skabe" nogle sunde børn og samtidig lette pædagogernes arbejde med børnene.
Vores køkkendame Henriette deltager ofte ved frokosten ude på stuerne for derigennem at se hvordan maden bliver modtaget og hvordan mad og servering bakker op om Charlottehavens pædagogik.